Terug

Thuishuis Zeeparel

Wie leidt Thuishuis Zeeparel?

Sietske Buurmans van Dekken is het vaste gezicht van Thuishuis Zeeparel. Ik ben 27 jaar en ik woon samen met mijn man Nutte Buurmans in Moddergat.

Begin 2014 ben ik gestart met Thuishuis Zeeparel, een kleinschalig kindercentrum in het gezellige dorpje Anjum. Ik heb de opleiding pedagogisch medewerker afgerond en heb veel ervaring in het omgaan met kinderen. Mijn creativiteit wil ik graag delen met de kinderen door knutselactiviteiten te organiseren of bv. cup-cakejes/taarten bakken.

Het mooie aan werken met kinderen vind ik, dat de band die je met de kinderen opbouwt erg bijzonder is. Ook vind ik de ontwikkeling van het kind erg interessant.

Waar?

Thuishuis Zeeparel, kleinschalig kindercentrum, ligt in het dorpje Anjum aan de Mûnebuorren 9A. Het kindercentrum ligt in een kindervriendelijke buurt, en er is genoeg parkeerruimte aanwezig.

Groepsgrootte en leeftijd

Thuishuis Zeeparel is een kleinschalig kindercentrum, er mogen maximaal 16 kinderen opgevangen worden in de leeftijd 0 tot 12 jaar.

Inrichting ruimte

De groepsruimte is huiselijk en er is volop gelegenheid om samen te zingen, te lezen, en te knutselen. Maar er zijn ook rustige speel-hoekjes. Zo kan ieder kind spelen op een manier die bij hem of haar past. Er is een poppenhoek, auto/bouw hoek en een lees-hoek. En er is een slaapkamer waar kinderen rustig kunnen slapen. Naast het kindercentrum is een speeltuin met leuke speeltoestellen aanwezig.

Uitstapjes

Bij Thuishuis Zeeparel doen we veel leuke dingen! In de herfst gaan we naar het bos, om paddenstoelen en kastanjes te zoeken. Ook worden er uitjes georganiseerd naar de kinderboerderij of naar de zee om mooie schelpjes te zoeken.

Hoe ziet een dagdeel eruit

Niet iedere dag is hetzelfde. Wel proberen we structuur in de dag te houden. Zo weten de kinderen wat er allemaal precies gebeurt op een dag.

  • Spelen
  • Liedjes zingen
  • Fruit eten
  • Verhaal voorlezen
  • Knutselen/(buiten)spelen
  • Brood eten
  • Middagdutje
  • Cracker eten
  • Knutselen/(buiten)spelen

Openingstijden

Thuishuis Zeeparel is alle dagen open van 06:30 tot 18:00. Een aantal weken per jaar is het Thuishuis gesloten, bij sluitingsdagen kunt u hierover meer lezen.

Betaalbare kinderopvang

Er wordt bij Thuishuis niet gerekend met dagdelen, zoals bij veel kinderdagverblijven, de ouder betaalt alleen de uren die voor de opvang zijn afgesproken. Bovendien hoeft u de (vakantie)weken niet te betalen dat het Thuishuis gesloten is.
Van de overheid kunt u kinderopvangtoeslag ontvangen. Hierdoor betaalt u veel minder dan de uurprijs.

Bij tarieven kinderopvang Anjum  kunt u hierover meer lezen en ook een rekenvoorbeeld vinden voor oudere kinderen.

Thuishuis Zeeparel

Sietske van Dekken Mûnebuorren 9a 9133 MA Anjum
06-10124860
LRK: 629953235 (KDV) LRK: 227674248 (BSO)