Terug

Bijscholing leidster(s)

Om de kinderen zoveel mogelijk te kunnen bieden volgt Gjilke regelmatig bijscholing. Ze heeft onder andere een training gevolgd om de creatieve ontwikkeling van kinderen optimaal te stimuleren.

ls je dagelijks met kinderen werkt is het van belang om jezelf regelmatig bij te scholen op allerlei gebied. En dat doet Gjilke. Deze cursussen / workshops heeft ze gevolgd:

Een workshop ' Boefjes en Bengeltjes, ruimte voor jongens, van docent Inah Ritsema

Een workshop  over  het soms drukke  en onrustig gedrag van jongens. En wat je jongens kunt aanbieden waardoor ze zich prettiger voelen, beter ontwikkelen en waardoor de sfeer in de groep beter wordt. 
Met herkenbare voorbeelden, om begrip kweken voor de behoefte van jongens om te stoeien en te scoren, te trekken en te duwen, te onderzoeken en te experimenteren.
Voorbeelden om het aanbod van de activiteiten meer af te stemmen op de behoefte van jongens en de autonomie van jongens zichtbaar respecteren.  

Een training van vier dagdelen over de teken ontwikkeling van kinderen   bij Kleurig Kakelen van Hennie Klooster.
In deze training leer je hoe je naar tekeningen van kinderen kunt kijken en ook op welke creatieve manieren je kinderen kunt laten tekenen. Het hoeft niet 'iets voor te stellen' het gaan om het plezier in de activiteit!  En je kunt kinderen op heel veel manieren en met heel veel verschillende materialen laten tekenen.