Terug

Thuishuis Regenboog

Thuishuis Regenboog is een kleinschalige kinderopvang gelegen in de prachtige groene woonwijk Camminghaburen in Leeuwarden. Hier worden kinderen van 0 tot 4 jaar opgevangen. Een veilige plek waar het kind centraal staat en volledig zichzelf mag zijn.

Er zijn op de maandag, donderdag en vrijdag nog plekjes vrij voor kinderen van 0 tot 1 jaar ( vanaf 1 oktober). Voor kinderen vanaf 1 jaar zijn er per direct nog plekjes beschikbaar.

Neem contact op met Lisette de Vries-Weima

Waarom kiezen voor Thuishuis Regenboog?

Ben je op zoek naar kleinschalige kinderopvang waarbij warmte, rust, creativiteit en vertrouwdheid centraal staat? Dan is Thuishuis Regenboog wat je zoekt! Thuishuis Regenboog is voor kinderen van 0 tot 4 jaar en is doordeweeks geopend van 06.30 uur tot 18.30 uur. Afwijkende tijden zijn bespreekbaar. De locatie is goed bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Dicht gelegen bij het station in Camminghaburen en tegenover het gebouw is een bushalte. Het bevindt zich in een prachtige groene woonwijk in Leeuwarden, Camminghaburen, aan de Swingmastate 1. 

Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn, zodat ze zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Ieder kind mag zijn of haar emoties en gevoelens uiten in Thuishuis Regenboog,. Bij ons mag een kind echt kind zijn, door vies te worden, en al spelend de wereld te ontdekken. De nieuwsgierigheid van kinderen wordt geprikkeld door ze in contact te laten komen met de omgeving via voelen, proeven en ruiken. Zo stimuleren kinderen hun zintuigelijke ontwikkeling. Natuurlijk is er bij Thuishuis Regenboog voldoende ruimte om te spelen, knutselen en te bewegen. Zowel binnen in het speellokaal als buiten in de prachtige groene, kindvriendelijke omgeving. 

Verschillende ruimtes

Bij Thuishuis Regenboog zien wij in ieder kind een uniek en mooi individu, die wij graag spelenderwijs handvaten bieden om zich te ontwikkelen tot een eigen stralende persoonlijkheid. Geen mens is hetzelfde en daar zijn wij als Thuishuis Regenboog ontzettend trots op. Dit stimuleren wij dan ook graag door het aanbieden van persoonlijke, ontwikkelingsgerichte activiteiten waarvoor wij verschillende ruimtes tot onze beschikking hebben. 

 • De leefruimte, hier bevindt zich een poppenhoek met een winkeltje, keukens, poppenbedje, buggy's en een duo box. 
 • Een echte leeshoek, los van de leefruimte, voor een heerlijk rust moment.
 • Een speellokaal om heerlijk te kunnen spelen, ravotten voor de energieke doeners onder ons.\
 • Een royale buitenruimte waar ze heerlijk veilig kunnen uitrennen. Voorzien van 2 zandbakken, 2 picknicktafels/ watertafel en tipi tentjes.
 • Twee aparte slaapkamers voor de kindjes die slapen met 8 bedjes. 

Kinderopvang duur? Niet bij Thuishuis Regenboog!

Bij kinderopvang Thuishuis Regenboog hoef je geen dagdelen af te nemen, maar betaal je per uur. En met het recht op kinderopvangtoeslag blijft deze kinderopvang heel betaalbaar. 

Meer informatie of vrijblijvend langskomen?

Dat kan altijd! Daarvoor kun je contact opnemen met Lisette de Vries-Weima, 06-52329434 Of mail naar: Thuishuisregenboog@hotmail.com. 

nieuwsbrief Juni, Juli en augustus

Thema Vakantie

In Juni, Juli en augustus gaan wij bezig met het thema: Hoera Vakantie!

In dit thema gaan we alles behandelen omtrent de vakantie. 

De volgende activiteiten komen onder andere aan bod:

 • IJsjes knutselen en natuurlijk ijsjes eten
 • Zonnebloem maken en natuurlijk zonnebloemen planten
 • Emmer en schepjes knutselen
 • Koffertjes spel, wat neem je mee op vakantie? Wat stop jij in je koffer?
 • Koffer knutselen
 • Vakantie kaart maken en opsturen naar ouders
 • Picknicken in het gras
 • Liedjes over vakantie zingen
 • Boekjes over vakantie lezen
 • Thema tafel over vakantie. Dus mochten jullie spulletjes mee willen nemen voor de thema tafel, dan is dat van harte welkom.

Verjaardagen

 • 8 Juli is Esmee de Vries jarig
 • 22 Augustus is Sem de Vries jarig

De jarige kindjes mogen trakteren en er wordt voor ze gezongen. Op de deur hangt een kaart met het kindje dat jarig is. De stoel word versierd met ballonnen en ze mogen een cadeautje uitkiezen.

Oudercommissie

Een kinderopvang moet over een oudercommissie beschikken.

Een oudercommissie bestaat uit een aantal ouders van de kinderopvang Thuishuis Regenboog. Zij vertegenwoordigen alle ouders van de kinderen die bij ons op de locatie opgevangen worden.

Een oudercommissie adviseert de opvangorganisatie gevraagd en ongevraagd over de adviesonderwerpen die in de Wet kinderopvang zijn vastgelegd. Tijdens vergaderingen worden adviesaanvragen van de opvangorganisatie behandeld en worden adviezen geformuleerd. Een ouder die in de oudercommissie zit heeft inspraak in veranderingen in en rondom de kinderopvang. 

Mocht je het leuk lijken om deel te nemen aan de oudercommissie neem dan even contact op met Ida Weima-Wahle of Lisette de Vries-Weima.

Thuishuis Regenboog

Lisette de Vries-Weima Swingmastate 1 8925 LD Leeuwarden
06-52329434
LRK: 549914377 (KDV) LRK: 135453422 (BSO)