U bent hier: Home / Thuishuizen / Thuishuis Teddybeer / pedagogische kwaliteit

pedagogische kwaliteit

De pedagoog die in dienst is van Stichting Thuishuis brengt jaarlijks een bezoek van 2 tot 3 uur aan een Thuishuis tijdens openingstijden. Ze kijkt dan naar het pedagogisch handelen van de leidster en maakt hiervan een verslag. Hier kunt u enkele citaten uit dit verslag lezen die een indruk geven van de pedagogische kwaliteit van Angelique Lankhorst.

" Bij de voordeur hoor ik Angelique al tegen de kinderen praten op een rustige en vriendelijke toon. Ik Spelen op het kleedmerk daarna, dat de wijze van handelen van Angelique ook rustig is, ze zorgt in haar contact naar de kinderen voor een ontspannen sfeer. De kinderen zijn helemaal op hun gemak, Angelique heeft een vertrouwd contact met hen " 

" Ze neemt bij een pijntje het meisje even lekker opschoot en besteedt er gericht aandacht aan. Bij kleine conflictjes  legt ze duidelijk uit, hoe het anders kan. Wanneer J. iets doet wat het meisje niet leuk vindt en Angelique dit voor het meisje aan hem verwoordt, bevestigt het meisje dit zelf ondertussen ook nog even naar mij, met “Nee, niet leuk”: ze voelt zich gekend in haar gevoel. 

Angelique reageert steeds op passende wijze op de signalen van de kinderen. Als er iets verteld of gevraagd wordt, antwoordt ze ook gericht en de kinderen voelen zich gehoord en veilig. Hierbij herhaalt Angelique de zinnen van de kinderen in mooie complete, correcte zinnen: na “Ikke meer…” (bij het vullen van de gieters), antwoordt Angelique met “Wil jij er ook nog een beetje water bij?”, prima." 

" Verder zorgt Angelique voor duidelijkheid en structuur middels een vaste dagindeling met bekende rituelen. Dit biedt voorspelbaarheid, de kinderen weten zodoende precies hoe alles gaat, zo ook tijdens fruit eten: ze pakken om de beurt een stukje fruit van de grote schaal. Angelique wil hen hiermee leren, om de beurt te doen en op elkaar te wachten." 

Deel op