Terug

Thuishuis Sterre

Zoekt u kinderopvang in Dokkum? Thuishuis Sterre vindt u in een vrijstaande woning op de D. Huijser van Reenenstraat 15. Dit is een kindvriendelijke straat in de woonwijk Kooilanden.

Kleinschalige kinderopvang Thuishuis Sterre

Thuishuis Sterre biedt professionele kinderopvang en is als een tweede thuis voor de kinderen door de kleinschaligheid en huiselijke sfeer. In de prachtige, ruime, overzichtelijke, en uitdagende speelruimte kunnen de kinderen heerlijk spelen en is er volop individuele aandacht voor elk kind. Er is een slaapkamer met twee duo hoogslapers aanwezig waar de kinderen hun rust kunnen krijgen en buiten, achter het huis, is veel ruimte om te kunnen spelen in de kindvriendelijke en veilig ingerichte tuin.

In Thuishuis Sterre hangt een sfeer van vertrouwen, veiligheid en warmte. Belangrijk is dat elk kind uniek is, zichzelf kan zijn en er aangesloten wordt bij de eigen wensen, behoeften en belevingswereld zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen en mag groeien in zijn eigen tempo. De activiteiten en het dagritme worden afgestemd op de ontwikkeling van ieder kind. In de speelruimte is er volop aandacht voor spelen, voorlezen, zingen, dansen, knutselen, puzzelen, verkleden, spelletjes doen en er wordt vaak buiten gespeeld in de ruime tuin.

De naam Sterre is afgeleid van het woord ster. Voor de leidster betekent dit dat elk kind uniek is en op zijn eigen manier schittert doordat het kind zichzelf mag zijn. Haar manier om dit in ieder kind naar boven te laten komen is door een positieve benadering en door individuele aandacht zodat het zelfvertrouwen zal groeien en het kind zich bewust is van zijn eigen bijzonderheden. 

Samen met de kinderen wordt er een prettige sfeer gecreëerd waarin het kind door de leidster en door elkaar aangemoedigd en gestimuleerd wordt. Ze krijgen de kans om nieuwe ervaringen op te doen, leren zichzelf kennen, leren van elkaar, durven zelfstandig iets te ondernemen en steeds meer van de wereld om zich heen te ontdekken.

In Thuishuis Sterre krijgt ieder kind de kans zichzelf te zijn en te worden.  

Begeleiding

De zeer trotse begeleidster en het vaste gezicht van Thuishuis Sterre is Alie Vrieswijk (1981), zij woont samen met Klaas Meindertsma en hun twee zonen Menno (2009) en Jesse (2011).

Ik heb van mijn droom om kinderen thuis op te kunnen vangen werkelijkheid gemaakt door in 2008 te starten met mijn eigen onderneming Thuishuis Sterre. Ik vind het geweldig om kinderen op te vangen en goede zorg aan te bieden, te helpen groeien en te ontwikkelen. Ik doe dit met veel passie en liefde, ik kan daar volop van genieten en er veel plezier aan beleven.

Bij ziekte is er een achterwacht geregeld. Deze zal regelmatig in Thuishuis Sterre aanwezig zijn zodat ze geen onbekende voor de kinderen is.

Praktische zaken

  • Voor kinderen van 0 - 4 jaar
  • Maximaal 5 kinderen tegelijk in de groep
  • Een vaste leidster
  • Open op maandag, dinsdag en donderdag van 07.30 tot 17.30 uur
  • 5 Weken en nationale feestdagen gesloten

Betaalbare kinderopvang

U maakt een contract voor de uren die u nodig heeft, dus geen verplichte afname van lange dagdelen. Een aantal vakantieweken betaalt u niets. 
En van de overheid kunt u kinderopvangtoeslag ontvangen. Hierdoor betaalt u veel minder dan de netto uurprijs.

Dat alles maakt dat de kinderopvang bij Thuishuis heel betaalbaar is. Bij kosten kinderopvang Dokkum kunt u hier meer over lezen en ziet u rekenvoorbeelden. 

Meer informatie of vrijblijvend langskomen?

Dat kan altijd! Daarvoor kunt u contact opnemen met Alie Vrieswijk. 0519-292375 / thuishuis_sterre@hotmail.com

Thuishuis Sterre

Alie Vrieswijk D. Huijser van Reenenstraat 15 9103 ND Dokkum
0519-292375 Telefoonnummer
LRK: 208198647 (VGO)