Terug

Team Thuishuis Stap foar Stap

Hieronder leert u het team van Thuishuis Stap foar Stap beter kennen.

Gjiltsje Tigchelaar (maandag 9.30-14.00 uur, dinsdag en vrijdag)

Mijn naam is Gjiltsje Tigchelaar en ik ben 38 jaar. Ik ben getrouwd met Harm en samen hebben we vier kinderen: Lieke van 11, Dorte van 9, Ties van 5 en Herre van 3. We wonen met heel veel plezier in Joure. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te bakken, tijdschriften lezen, winkelen en gezellig bijkletsen met vriendinnen. Ik heb de opleiding SPW gedaan en vervolgens de opleiding tot Leerkracht basisonderwijs. Ik ben 14 jaar werkzaam geweest in het onderwijs en heb hier afscheid van genomen. Ik werk twee dagen per week als gastouder. Sinds december j.l. heb ik op een zeer prettige manier kennis mogen maken met Thuishuis Stap foar Stap. Ik werk hier nu één dag en soms twee dagen per week. Het werken met jonge kinderen geeft mij heel veel plezier. Het geven van liefde, warmte en geborgenheid staan voor mij daarbij centraal. Op deze manier wil ik de kinderen een goede basis geven, waardoor zij zich veilig voelen en optimaal kunnen ontwikkelen. Ik hoop hierbij binnen Stap foar Stap mijn steentje bij te mogen dragen. Tot ziens bij Thuishuis Stap foar Stap!!

Dieke Boonstra (dinsdag, woensdag, donderdag)

Wie ben ik? Laat ik mezelf even voorstellen; ik ben Dieke Boonstra, 23 jaar oud, en ben geboren in Dokkum maar woon al vanaf mijn 5e de in Sneek. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om gezellig wat met vriendinnen te doen zoals, shoppen, sauna, film kijken, en tekenen. Voorheen was ik veel aan het werk in de horeca. Dit vind ik ook heel leuk om te doen aangezien ik veel onder de mensen ben. Bij Thuishuis Stap foar Stap heb ik een jaar lang twee dagen in de week stage gelopen op de woensdag en de donderdag. Na het behalen van mijn diploma PW niv 4 mocht ik blijven werken bij Thuishuis Stap foar Stap. Verder loop ik twee dagen stage bij School "de Diken" als onderwijs assistente. Hier werk ik omdat ik graag wil leren werken met kinderen en hoe ik een bijdrage kan leveren in de opvoeding en begeleiding naar een volgende stap. Ook denk ik dat ik veel kan bijdragen aan het dagelijkse leven en de persoonlijke ontwikkelingen van de kinderen. Ik ben altijd goed gehumeurd en kan goed met stress omgaan. Daarnaast hou ik er ook van om samen met collega’s aan het werk te zijn. Ik ben niet iemand voor achter het bureau. Ik moet bezig zijn. Ik zie het werk. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd maar wist eigenlijk al heel snel dat ik wil werken met kinderen maar ik heb nooit de stap genomen om weer naar school te gaan. Nu heb ik toch de "Stap foar Stap" gezet en ga er voor de volle 100% voor en heb er super veel zin in.

Anna Jansma (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagmiddag)

Mijn naam is Anna Jansma, ben 22 jaar oud, en ben geboren in Joure. Ik woon in Joure samen met mijn ouders en mijn broertje. In 2013 ben ik begonnen met mijn opleiding als pedagogisch werker (niveau 3). Dit heb ik in 3 jaar gehaald. Tijdens deze opleiding was ik werkzaam bij de Macdonalds in Joure. In 2016 ben ik gestart met een vervolgopleiding; gespecialiseerd pedagogisch werker (niveau 4). Dit heb ik in een jaar kunnen afronden. Tijdens deze opleiding was ik nog werkzaam bij de Macdonalds in Joure en bij SKIK kinderopvang. Na mijn opleiding heb ik een baan gekregen bij SKIK kinderopvang hier heb ik tot juni 2018 met plezier mogen werken. Verder ben ik op dit moment nog werkzaam in Café de Stam Joure. Ik heb zin om aan de slag te gaan bij stap foar stap, en om de kinderen en ouders te ontmoeten!!

Ykje Post (maandagochtend, woensdag, donderdagmiddag en vrijdag)

Mijn naam is Ykje Post en ben 22 jaar oud. Ik ben geboren in Maastricht en woon nu ongeveer 20 jaar in Sint Nicolaasga. Mijn hobby’s zijn oppassen, shoppen en vooral veel leuke dingen doen met vriendinnen. Ik heb 3 jaar met veel plezier bij SKIK gewerkt, maar nu toch echt toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn visie in mijn werk is, dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen op de groep, dat ze zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo en op hun eigen manier en zich dus welkom voelen. In september 2018 zal ik dan ook met veel plezier gaan starten bij ‘’Thuishuis Stap foar stap’’