Terug

Thuishuis Pompidoe

Kinderopvang Thuishuis Pompidoe staat voor:

Betaalbare, kleinschalige kinderopvang met professionele begeleidsters. Goede zorg, geborgenheid, liefde en individuele aandacht voor uw kind. Thuishuis Pompidoe Kindercentrum biedt opvang aan kinderen van 0-4 jaar (KDV) en 4-13 jaar (BSO) en heeft tevens een peuterspeelgroep. 

Waar in Kollumerpomp?

Zoekt u kinderopvang in Kollumerpomp? Thuishuis Pompidoe vindt u in dorpshuis ’t Trefpunt. Een mooie centrale plaats in het hart van het dorp. Op een steenworp afstand van de basisschool, het sportveld en de speeltuin.

Visie op kinderopvang

Voor Thuishuis Pompidoe staat het belang van het kind centraal. De visie van Thuishuis Pompidoe geeft een positief beeld weer. We gaan uit van het goede van de mens en benaderen kinderen positief en optimistisch.

Elk kind is uniek ! En elk kind verdient respect en heeft op zijn of haar manier een speciale persoonlijke aandacht nodig !

Het gezicht van Thuishuis Pompidoe

Mijn naam is Bregtje Kingma. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen in Kollumerpomp. Dichtbij Thuishuis Pompidoe.

Voordat ik Thuishuis Pompidoe ben gestart, was ik al 16 jaar gastouder en 2 jaar peuterjuf bij PSZ De Pompebledsjes te Kollumerpomp. En ik vind het nog steeds geweldig om met kinderen te werken !

Betaalbare kinderopvang

Er wordt bij Thuishuis niet gerekend met dagdelen, zoals bij veel kinderdagverblijven, de ouder betaalt alleen de uren die voor de opvang zijn afgesproken. Bovendien hoeft u de (vakantie)weken niet te betalen dat het Thuishuis gesloten is.

Van de overheid kunt u kinderopvangtoeslag ontvangen. Hierdoor betaalt u veel minder dan de uurprijs. Bij tarief kinderopvang Kollumerpomp kunt u hierover meer lezen en ook een rekenvoorbeeld vinden voor oudere kinderen. De kosten van voeding zijn bij de opvang inbegrepen met uitzondering van flesvoeding.

Openingstijden en opvanggroep:

Thuishuis Pompidoe Kindercentrum biedt opvang aan kinderen van 0-13 jaar. Thuishuis Pompidoe is geopend op maandag t/m donderdag van 7.00-17.30 uur en vrijdags van 7.00-16.00 uur. Thuishuis Pompidoe is 47 weken per jaar geopend.

Peuterspeelgroep

Thuishuis Pompidoe heeft ook een peuterspeelgroep. Dit is een aparte groep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het heet "Peuterspeelgroep De Pompebledsjes". De peuterspeelgroep is geopend op de dinsdag- en donderdagmorgen van 8.30-11.00 uur. Ook voor deze uren kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. Mocht u hiervoor niet in aanmerking komen, dan kunnen we dit voor u aanvragen bij de gemeente.

Buiten spelen

We spelen zoveel mogelijk buiten. De buitenlucht bevordert de gezondheid en de conditie. We spelen op het pleintje voor Thuishuis Pompidoe, dit pleintje kan volledig worden afgeschut. Hier spelen we in de zandbak of met tractors, autootjes een step, in het kinderspeelhuisje of de kruiprups etc.

De wat oudere kinderen kunnen in de nabijgelegen speeltuin of op het sportveld en schoolplein spelen.

De groep

Omdat er kinderen van 0-13 jaar opgevangen kunnen worden kan een kind met kinderen van diverse leeftijden spelen. Aan sommige kinderen kan een jonger kind zich een beetje optrekken, anderzijds leert het omgaan met oudere kinderen. De grote kinderen houden rekening met de kleintjes en leren hiermee omgaan. Dus het is net een groot gezin !

We werken met verschillende hoeken en hebben spelmateriaal op verschillende hoogtes en plaatsen, zodat elke leeftijdsgroep zijn eigen spelmateriaal en speelhoek kan gebruiken.

Invalkrachten

In geval van afwezigheid van Bregtje of als extra kracht is er een vast team van gediplomeerde invalkrachten. Stuk voor stuk hebben ze veel ervaring met kinderen, ook kennen ze de kinderen die worden opgevangen. Samen zorgen we ervoor dat de kinderen op een veilige en professionele manier worden opgevangen (zie ook kopje "team").

Spreektaal

In Thuishuis Pompidoe spreken we Nederlands, Fries en Pompsters.

We werken met het VVE programma Uk & Puk, maar we doen ook veel in het Fries o.a. met Tomke
We werken met het VVE programma Uk & Puk, maar we doen ook veel in het Fries o.a. met Tomke

Leefbaarheid Kollumerpomp

Om het kind een zo goed mogelijke opvangplek te kunnen bieden is een goede samenwerking nodig tussen verschillende partijen. Hierdoor kunnen voorzieningen in een klein dorp zoals Kollumerpomp worden behouden of worden uitgebreid. Dit stimuleert de leefbaarheid van ons dorp. Zie voor meer info over Kollumerpomp: www.kollumerpomp.eu

Meer informatie of vrijblijvend langskomen?

Dat kan altijd! Daarvoor kunt u contact opnemen met Bregtje Kingma: 06-36357871 / thuishuispompidoe@gmail.com

Thuishuis Pompidoe

Bregtje Kingma Foijingaweg 15E 9293 LL Kollumerpomp
06-36357871
LRK: 563005051 (KDV) LRK: 183720003 (BSO)