Terug

VVE programma Beer KiKi

Diana is erg enthousiast over dit programma. Het spreekt enorm aan dat de beer samen met de kinderen het avontuur beleeft van de dag. Maar ook dat we met thema's werken is fijn. Binnen de thema's is er voldoende vrijheid voor eigen ideeën waardoor je niet in een strak schema zit.

Ook is het geweldig te zien, hoe klein de kinderen ook zijn, dat ze heel snel KiKi herkennen. Hij is voor hun echt een vaste waarde. En kinderen hebben natuurlijk snel iets met beren en poppen.

Een praktijkvoorbeeld: een meisje is gevallen en heeft haar knie geschaafd en moet een beetje huilen. Ik troost haar en maakt haar knie schoon. Ze gaat weer spelen en pakt Beer KiKi er ook bij. Opeens komt ze naar me toe en zegt ''Diana, KiKi zijn knie is ook stuk hij is gevallen, maar je hoeft hem niet te troosten hoor heb ik al gedaan''.

Zo kan je zien dat KiKi alles beleeft wat de kinderen ook beleven. Ook vertellen de kinderen hun diepste geheimen aan KiKi. En dat is heel waardevol.

Het kan dus heel goed zijn dat uw kind thuis verhalen vertelt over beer KiKi, dan weet u wie dat is! En u komt beer KiKi zeker tegen in Thuishuis Lievelijn.