U bent hier: Home / Thuishuizen / Thuishuis Knofje / Positieve inspectie GGD

Positieve inspectie GGD

Thuishuis Knofje heeft een inspectiebezoek gehad van de GGD. Hieronder kunt u lezen wat de GGD inspecteur hierover schrijft.

"Het beleidsplan van het gastouderbureau is tijdens de inspectie ingezien. De gastouder is op de hoogte van het pedagogisch beleid en handelt hier zichtbaar naar. Dit blijkt onder andere uit de manier waarop de gastouder het kind benadert. 

Tijdens de inspectie zijn er in eerste instantie twee meisjes aanwezig in de leeftijd van 1 jaar oud. De meisjes zijn aan het vrij spelen in de speelruimte. Er is voldoende afwisselend speelgoed aanwezig die de kinderen zelf kunnen pakken. De gastouder vertelt dat ze een herkenbaar dagritme met de kinderen heeft en dat ze vooral in de ochtend naar buiten gaan wandelen. Naar het bos of naar de winkel. Een meisje komt op schoot zitten en het andere meisje is in een hoekje bij het keukentje aan het spelen. De kinderen zijn erg rustig vertelt de gastouder. De kinderen lijken onder de indruk te zijn dat de toezichthouder er is.

Een vader komt zijn twee dochters brengen, een baby van 5 maanden en een meisje van twee jaar. Er is tijd voor de overdracht. De kinderen kijken blij als ze de gastouder zien.
De gastouder geeft aan het belangrijk te vinden dat de kinderen zich gelukkig voelen en plezier hebben tijdens de opvang. De gastouder is flexibel in wat de doet met de kinderen en waakt ervoor dat de kinderen niet teveel "moeten" op een dag. Een meisje komt met een haar speldje bij de gastouder. De gastouder heeft de baby op schoot en zegt; leg ik jou even in de box. De gastouder vraagt aan het meisje; wil je het staartje er weer in? ja dat wil het meisje wel."

Hier kunt u het volledige inspectierapport lezen

Deel op