U bent hier: Home / Thuishuizen / Thuishuis Knofje / Pedagogische kwaliteit

Pedagogische kwaliteit

De pedagoog brengt jaarlijks een bezoek van 2 tot 3 uur aan een Thuishuis tijdens openingstijden. Ze kijkt dan naar het pedagogisch handelen van de leidster en maakt hiervan een verslag. Hier kunt u enkele citaten uit dit verslag lezen die een indruk geven van de pedagogische kwaliteit van Annita Jorritsma-de Vries.

"Annita zit met de kinderen aan tafel als ik binnen kom. Er heerst een rustige en ontspannen sfeer. Eén meisje is bezig met insteek mozaïek en ze maakt een prachtig “schilderij”. Ze is hier heel lang en geconcentreerd mee bezig en vindt dit zichtbaar fijn om te doen.  Annita heeft een warm en vertrouwd contact met de kinderen, ze hebben duidelijk een sterke band met elkaar. Wanneer ze koffie aan het maken is en het jongste meisje iets tegen haar wil zeggen, gaat Annita door de knieën om goed oogcontact te hebben. Ze heeft een mooi gesprekje met de kleine dame, ze neemt hier alle rust en tijd voor, mooi om te zien" . 

" Annita is heel sensitief en responsief naar de kinderen toe. Ze knuffelt hen geregeld en reageert passend op hun signalen en opmerkingen. Dit gaat van een eenvoudig “hallo” wat beantwoord wordt met “hallo lieverd”, tot meer uitgebreider antwoorden: zo zegt het jongste meisje ineens, terwijl ze de deur aanraakt “mama”, waarop Annita meteen uitlegt: “Ja, mama is aan het werk hè, vanmiddag komt ze jou ophalen!” Goed dat ze met een correcte, volledige zin antwoordt". 

" Verder is het mooi om te merken, dat Annita de kinderen onderling met elkaar verbindt, door hun contacten te begeleiden. Zo mag A.  even bij de baby kijken, Annita tilt haar op en ze bewonderen de baby samen. Ook wanneer de beide grotere meisjes samen spelen bij de keuken, helpt Annita hen met “…dan moet je het aan haar vertellen”. Prima!" 

Deel op