Terug

Pedagogisch beleid

 De pedagoog die in dienst is van Stichting Thuishuis brengt jaarlijks een bezoek van 2 tot 3 uur aan een Thuishuis tijdens openingstijden. Ze kijkt dan naar het pedagogisch handelen van de leidster en maakt hiervan een verslag. Hier kunt u enkele citaten uit dit verslag lezen die een indruk geven van de pedagogische kwaliteit van Marchien Meijer.

"Marchien doet de naam van haar Thuishuis echt eer aan: ze biedt daadwerkelijk een warm nest en dat geeft haar voldoening."

"Wanneer Siewert (haar man) even later binnenkomt met de honden, wordt weer duidelijk hoe vertrouwd de band is die óók hij met de kinderen heeft, prachtig!"

"Er zijn deze ochtend twee jongetjes, die het heel goed met elkaar kunnen vinden. Ze kunnen zich lang vermaken met de auto’s en lego, waardevol dat ze zo samen een stukje opgroeien bij Marchien en veel aan elkaar hebben! Ze zijn beiden op hun gemak, vinden het niet vreemd als ik ineens even bij ze kom kijken"

"De sfeer in Thuishuis Het Waddennest is geweldig, Marchien is ontspannen, zeker en schept op deze manier veel vertrouwen. Ze heeft een goed contact met de kinderen, is positief in haar benadering. Dit komt onder andere naar voren in de wijze, waarop ze een meisje aanspreekt in de zandbak. Marchien vraagt haar heel rustig en met uitleg: “Laat je het zand in de zandbak dame?” “anders is er straks niets meer over om mee te spelen”. Het meisje houdt er dan ook mee op."