Terug

Pedagogische kwaliteit

De pedagoog brengt jaarlijks een bezoek van 2 tot 3 uur aan een Thuishuis tijdens openingstijden. Ze kijkt dan naar het pedagogisch handelen van de leidster en maakt hiervan een verslag. Hier kunt u enkele citaten uit dit verslag lezen die een indruk geven van de pedagogische kwaliteit van Jolanda Kolk.

Jolanda is rustig en betrokken naar de kinderen. Ze is responsief en sensitief, reageert passend op signalen en zorgt voor een veilig gevoel bij de kinderen: zo komt een meisje tussen het spelen door even lekker op Jolanda’s knieën “hangen” en hierbij krijgt ze van Jolanda op heel vertrouwde manier zachte aaien over haar hoofd. Hier geniet ze zichtbaar van en daarna kan ze weer verder met haar spel!

Het is heerlijk weer, dus we zijn in de tuin. Jolanda heeft alles goed voorbereid, de tuin is helemaal klaar voor een mooie warme zomerweek: er ligt een speelkleed met speelgoed, er staat een klein tafeltje met stoelen onder een parasol en er is een grote picknick tafel onder een parasol. Jolanda heeft heel handig haar kinderenstoelen over de banken van de picknicktafel heen geschoven, ze staan zo helemaal vast: nu kunnen de kinderen in de kinderstoel aan de tafel buiten, goed bedacht!

Er staat ook een leuk klein tentje in de tuin, waar de hond Roxy ook graag even in komt kijken! Roxy is een geweldige speelkameraad voor de kinderen, prachtig om te zien hoe hij zich aanpast aan de kinderen! Vooral N.  is dol op de hond, het zijn echt vrienden, vertelt Jolanda en dat kan ik ook merken gedurende de ochtend: ze kunnen echt samen spelen en stoeien.