Terug

Activiteiten in de Speelhoek

In Thuishuis de Speelhoek doen we veel verschillende activiteiten met de kinderen. Hier krijgt u een impressie van de verschillende activiteiten.

Groene kinderopvang

Thuishuis de Speelhoek vindt het belangrijk dat de kinderen op jonge leeftijd betrokken raken bij de natuur. De natuur biedt kinderen een uitlaatklep, geeft hen rust, zelfvertrouwen en een creatieve uiting.

Daarom gaan wij met de kinderen enkele keren in het jaar naar het Natuur en Educatiecentrum 'De RietNymf' toe. Om de natuur te begrijpen moet je het vooral beleven. De kinderen doen bij de RietNymf leuke activiteiten die ondersteuning krijgen d.m.v. een thema.

De kinderen van Thuishuis de Speelhoek hebben al leuke middagen gehad met o.a. de thema’s: kriebelbeestjes en zelf thee maken.

Ook in 2015 gaan de kinderen van Thuishuis de Speelhoek nog leuke gezellige actieve middagen tegemoet bij de RietNymf. Er wordt actief samengewerkt met de RietNymf om meer natuur in de opvang van peuters en BSO-kinderen te brengen.

Naailessen in Qwille

Onder begeleiding van Jantina van de Vegt hebben de BSO-kinderen les gehad in Qwille.

Gezellig knutselen met naald en draad, stof en wol en ook al wat op een naaimachine werken. In het jaar 2015 gaan de kinderen weer nieuwe knutselwerkjes maken. Enkele knutselwerkjes van de Qwille lessen laten de kinderen ook weleens zien op Facebookpagina Thuishuis de Speelhoek.

In het voorjaar gaan wij weer beginnen met de nieuwe Qwille lessen op de BSO. Dan komt Jantine ons twee middagen in de week bezoeken. De kinderen hebben onlangs kussens gemaakt en vlaggetjes met hun eigen naam erop.

Thema's

Op de Bso hebben we ook leuke activiteiten en knutselwerkjes gemaakt rondom het Thema 'Ik en mijn Omgeving'.

Wat erg leuk was was de afsluiting van dit thema. De oudere kinderen hadden een mooie uitnodiging gemaakt voor ouders, opa’s en oma's. Ze werden uitgenodigd voor een hapje en drankje en tijdens dit samenzijn konden zij de knutselwerkjes bezichtigen en lieten de kinderen o.a. een modeshow zien.