Thuishuizen genomineerd voor Kinderopvang Award

8 jun 2017

Ouders geven Thuishuis De Lytse Haskes en Thuishuis It Boefke net geen 10.
Thuishuizen genomineerd voor Kinderopvang Award

Thuishuis De Lytse Haskes in Oudehaske en Thuishuis It Boefke in De Westereen zijn genomineerd voor de jaarlijkse Kinderopvang Award. Deze nominatie is gebaseerd op de meningen van ouders. Waar het gemiddelde cijfer landelijk op een 8.9 uitkwam, scoorden Thuishuizen De Lytse Haskes en It Boefke beiden een 9,7. De Kinderopvang Awards worden op 15 juni uitgereikt tijdens de Opiness Kinderopvang Inspiratiedag in Ede.

Zo schreven ouders over It Boefke: “Een fantastische plek! Mijn kind gaat er met veel plezier naar toe. Een mooie veilige plek waar ieder kind volop aandacht krijgt. Er wordt ook veel naar buiten gegaan waar ook kippen en een konijn zijn en een moestuin. Een aanrader voor iedereen!”. Over Thuishuis De Lytse Haskes zeiden ouders het volgende: “Een fantastische plek op de boerderij, heerlijk om buiten te spelen, leuke omgang met dieren, mooie schuurspeelplek bij slecht weer. Lieve en ervaren dames die alles uit de kast halen om er een leuke (opvang) dag van te maken. Wij voelen ons zeer op ons gemak en welkom als ouders!”.

Thuishuis De Lytse Haskes en It Boefke zijn beide aangesloten bij Stichting Thuishuis. Een Thuishuis biedt kleinschalige kinderopvang waarbij de eigenaar altijd de leidster van het Thuishuis is. In Noord-Nederland zijn 41 Thuishuizen gevestigd. Zeven Thuishuizen namen deel aan de verkiezing maar de Thuishuizen Klein is fijn in Adorp, De Bernebeam in kollumerzwaag, Oh gut oh grut in Noordbroek, Koetjeboe in Stadskanaal en Klavertje 4 in Wijster vielen ondanks de hoge beoordelingen net buiten de boot bij de nominaties.

Hoewel de zeer positieve beoordelingen van ouders voor zich spreken wachten ondernemers en leidsters van de genomineerde Thuishuizen Stien Ploegstra en Tineke Spoelstra de prijsuitreiking in spanning af.