Thuishuisdag 2019

23 sep 2019

Thuishuisdag 2019

Ieder jaar vindt de Thuishuisdag plaats, een dag waar Thuishuis ondernemers en personeel elkaar op een informele manier ontmoeten. Dit jaar vond de Thuishuisdag plaats op een zonnige dag in het prachtige dorpshuis in Tolbert

Dit jaar begon de dag met een inspirerende lezing van Marilse Eerkens, correspondent kinderomgang, over het babybrein. Voor 2023 moet iedereen die met baby's werkt een babyscholing volgen, Eerkens gaf met de lezing meer inzicht in het babybrein. Daarnaast gaf ze aan dat pedagogische medewerkers een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van baby's. Dat wisten de ondernemers natuurlijk al!

Wist je dat yoga met peuters een goede manier is om peuters even tot rust te laten komen? Gineke Kanninga van Het Zilverenhart, gastouders en yoga docent, heeft met enthousiasme een workshop gegeven hoe je op een makkelijke manier peuteryoga kan toepassen binnen je eigen kinderopvang. Haar tip: pak een prentenboek met dieren uit de kast en zoek de verschillende dieren houdingen erbij. 

Help, ik ben niet muzikaal, maar ik wil wel graag iets met muziek doen....

Dorie ten Hove, van Hovenoten, draait haar hand er niet voor om, om iedereen kennis te laten maken met muziek. Tijdens haar workshop muziek op schoot zegt zij: je hoeft niet muzikaal te zijn om muziek te kunnen maken. Met alledaagse voorwerpen heeft ze menig ondernemer geïnspireerd om vaker muziek te gaan maken met de kinderen!

Een knikkerbaan bouwen van goedkoop bouwmateriaal of een duurzaam mobiel ontwerpen die je per thema kan aanpassen? Thuishuis nieuwste ondernemer Mirjam Koster van Thuishuis FunVaria, heeft de laatste workshop verzorgd van de dag. Mirjam zit bomvol ideeën als het gaat om activiteiten te bedenken voor BSO kinderen.  

Zie hier een sfeerimpressie van deze zonnige, gezellige dag.