RTV Drenthe op bezoek in Wijster

29 jun 2017

RTV Drenthe was met het radioprogramma Drenthe nu op bezoek bij Thuishuis Klavertje 4 in Wijster. Ze maakten daar een serie korte reportages over ModderDag.

Wie kan het verst door de modder glijden, de lekkerste moddertaart bakken of een mooi modderschilderij maken? Op ModderDag mag het allemaal. “Eigenlijk is het iedere dag modderdag bij Thuishuis Klavertje 4” vertelt eigenaar en leidster Gea Lamberts. Alle kinderen mogen regelmatig in de modder te spelen. “Vieze handen zijn niet erg, die kunnen gewassen worden” is haar motto. Gea organiseert daarom zelfs drie modderdagen zodat alle kinderen in de opvang de gelegenheid krijgen lekker met modder te spelen.

Op ModderDag roept initiatiefnemer IVN alle kinderen in heel Nederland op om lekker in de modder te spelen. Ruim 120.000 kinderen in Nederland doen mee. In totaal organiseren circa 3.000 kinderopvanglocaties en basisscholen door heel Nederland activiteiten in en rond modder. Ook in het buitenland doen honderdduizenden kinderen mee aan 'International Mud Day'.

De uitzending van Drenthe nu op 29 juni van 7.00 uur - 9.00 uur is hier terug te luisteren.