Ontwikkeling en ontmoeting

10 mei 2017

Zaterdag 6 mei waren we weer met 30 mensen van Thuishuis bij elkaar, Thuishuisondernemers, medewerkers van kantoor Stichting Thuishuis en enkele bestuursleden. Een dag met workshops, presentaties en ontmoeting.
We zaten in een gezellige ruimte van de Postwagen in Tolbert, en hebben genoten van o.a. de heerlijke (gezonde) lunch.

Huisje, boompje, beestje - Creatief tekenen met kinderen

Eén van de workshops werd gegeven door Hennie Klooster van Kleurig Kakelen. Het thema was “Creatief tekenen met kinderen”. 

Tekenen, schilderen, creatief bezig zijn doen mensen met hun handen, maar met handen die gestuurd worden vanuit het hart. Daarom is elke tekening ook uniek, het vertelt het verhaal van wat je ziet, maar ook het verhaal van de tekenaar……vaak het verhaal wat diep in het binnenste zit. 
We hebben opdrachten gedaan die helpen om gevoelens op papier te krijgen en tijdens deze oefeningen heel veel geleerd over de tekenontwikkeling van kinderen.

Ook was er nog een workshop over de rol als werkgever die sommige Thuishuisondernemers hebben, en een presentatie over de zachte en de sterke kanten die allemaal nodig zijn voor het goede contact met ouders en kinderen. 

Eén van de aanwezigen zei na afloop: “Superleuk om elkaar weer te spreken, weer bij te praten en samen met je werk bezig te zijn.