Ontwikkelen en bijpraten

12 okt 2015

Leerzaam en gezellig

Op zaterdag 10 oktober hebben we een leerzame en gezellige dag gehad samen met de Thuishuisondernemers. We zaten op een sfeervolle locatie in Veenhuizen en het was bovendien mooi weer. Daardoor konden we in de pauze lekker op het balkon bijkletsen, in een heerlijk najaarszonnetje.

Drie workshops:

  • Eén workshop ging over het  creatief inrichten van de opvangruimte, hoe maak je je ruimte uitdagend voor de kinderen. De docent illustreerde haar theorie met allerlei praktijkvoorbeelden die erg inspirerend waren.
  • Tijdens een andere workshop vertelde een docent over wat het voor een kind kan betekenen wanneer ouders gaan scheiden, en hoe je hier als kinderopvang mee om zou kunnen gaan.
  • De derde docent (pedagoog van Thuishuis) gaf een introductie van de cursus interactievaardigheden die zij volgend jaar als bijscholing zal aanbieden aan alle 
    Thuishuisondernemers. Middels filmpjes liet zij de vele mogelijkheden zien die taal biedt, om extra inhoud, verdieping en 'kleur' te bieden in de omgang die je met kinderen hebt. Aan het eind van deze workshop liet de pedagoog de deelnemers ervaren op welke manier je interactief kan voorlezen aan de hand van een verhaal van Krook.