Modderdag: vies worden mag

25 jun 2018

Buiten spelen in de natuur is leerzaam en leuk. Vrijdag 29 juni 2018 is het ModderDag! Dan zet organisator IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) het spelen in de natuur op de agenda. Het is wetenschappelijk aangetoond dat spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Want vies worden zorgt voor nieuwsgierige en creatievere kinderen. Veel kinderopvanglocaties van Thuishuis doen mee aan deze ModderDag.

Wie kan het verst door de modder glijden, de lekkerste moddertaart bakken of een mooi modderschilderij maken? Op ModderDag mag het allemaal. “Eigenlijk is het iedere dag modderdag bij Thuishuis Klavertje 4” vertelt Gea Lamberts eigenaar en leidster van deze kleinschalige kinderopvang in Wijster. Alle kinderen mogen regelmatig in de modder te spelen. “Vieze handen zijn niet erg, die kunnen gewassen worden” is haar motto. Gea organiseert daarom zelfs drie modderdagen zodat alle kinderen in de opvang de gelegenheid krijgen lekker met modder te spelen.

Thuishuis Klavertje 4 is niet de enige kinderopvanglocatie waar de kinderen in de ModderDag week lekker vies mogen worden. Ook bij Thuishuis Dribbel in Oldehove, Thuishuis ‘t Oelenest in Annen, Thuishuis Het Turfje in Tiendeveen, Thuishuis De Goudvinkjes in Groningen, Thuishuis Koetjeboe in Stadskanaal, Thuishuis de Speelhoek in Munnekeburen, Thuishuis Oh gut oh grut in Noordbroek, bij Thuishuis Klein is fijn in Adorp en op nog veel meer Thuishuis locaties mogen de kinderen spelen met modder.

Op ModderDag roept initiatiefnemer IVN alle kinderen in heel Nederland op om lekker in de modder te spelen. In 2017 deden ruim 120.000 kinderen in Nederland mee. In totaal organiseren circa 3.000 kinderopvanglocaties en basisscholen door heel Nederland activiteiten in en rond modder. Ook in het buitenland doen honderdduizenden kinderen mee aan 'International Mud Day'.