Een Broodfonds voor Thuishuis!

24 mei 2017

Als zelfstandig ondernemer heb je niet automatisch een voorziening voor arbeidsongeschiktheid, dat moet je zelf regelen als je dat wilt hebben. Omdat een arbeidsongeschiktheidsverzekering een forse premie kent heeft 2/3 van de zelfstandig ondernemers niets geregeld voor arbeidsongeschiktheid. En daarmee lopen ze een behoorlijk risico.

Sinds een tijd is er een alternatief, speciaal voor zelfstandig ondernemers; een Broodfonds. Een Broodfonds is kort gezegd een groep mensen die zich verenigt en voor elkaar zorgt. Als er iemand van de groep ziek is schenkt iedereen een klein bedrag, zodat de zieke voldoende geld heeft om van te leven. Dit klinkt heel simpel, maar het systeem is natuurlijk goed doordacht met alle financiële en fiscale consequenties.
Het grote voordeel is dat je op deze manier voor een laag bedrag per maand toch een voorziening hebt voor arbeidsongeschiktheid. Hierdoor is het voor elke zelfstandig ondernemer bereikbaar. 

Ook Thuishuis krijgt een Broodfonds voor de aangesloten ondernemers. En dat is goed nieuws! Dat geeft toch meer zekerheid voor je bedrijf!