Kinderopvang in een zorgcentrum

De combinatie van kinderopvang en ouderenzorg is een prachtige combinatie. Samen activiteiten ondernemen levert voor beide partijen mooie ervaringen op.

Thuishuis Doerak in Makkum

In augustus 2015 is Nathalie Hollerman gestart met haar Thuishuis Doerak. Nadat ze had gewerkt als pedagogisch medewerker en een aantal jaren als zelfstandig gastouder, wilde de ze graag de volgende stap nemen en een eigen kleinschalig kindercentrum oprichten. Bij haar zoektocht naar een geschikt pand kwam ze uiteindelijk terecht bij Woonzorgcentrum Avondrust.

Na verkennende gesprekken samen met de leiding van het Woonzorgcentrum en de adviseur van Thuishuis kon er een leegstaande ruimte worden ingericht als kinderopvang. Met de aansluitende tuin een ideale plek!

Na een half jaar liep de opvang zo goed dat er extra ruimtes bij zijn gekomen speciaal voor de BSO-kinderen. 

Samen met de bewoners is er een knutselclub, worden er regelmatig samen pannenkoeken en koekjes gegeten en iedere week komt de Voorleesbeppe (Voorleesoma) langs om de kinderen een verhaal voor te lezen.

Thuishuis Stap foar Stap in Joure

Ineke Hogenberg is in augustus 2016 gestart met haar Thuishuis in Woonzorgcentrum Flecke. In 2018 Heeft Elizabeth Quartel Thuishuis Stap foar Stap overgenomen van Ineke. 

De verbinding tussen jong en oud is heel inspirerend. De leiding en bewoners van het verpleegcentrum zijn ook enthousiast: "De kinderen van kinderopvang Thuishuis Stap foar Stap (gevestigd binnen ons verpleegcentrum ) hebben deze week in samenwerking met de activiteitenbegeleiding een bezoek gebracht aan afdeling "Suderfjild". De bewoners waren blij verrast met het bezoek van de kleintjes. Bijzonder om te zien hoe gemakkelijk er contact gemaakt werd tussen jong en oud."

Kortom voor alle bewoners (jong en oud) een aanwinst. Samen liedjes zingen, knutselen, voorlezen, enz. is heel leuk en gezellig om te doen en heeft ook echte meerwaarde.