Kinderopvang in een wijkgebouw/wijkcentrum

In steden zijn in de woonwijken vaak gebouwen te vinden die als centrale ontmoetingsplek werken. In zo'n wijkgebouw vinden verschillende activiteiten plaats voor de bewoners van de wijk. Een prima plek om ook een kinderopvang in te huisvesten.

Wijkcentrum De Goudvink in Groningen (wijk: Vinkhuizen)

In wijkcentrum De Goudvink is kleinschalige kinderopvang Thuishuis De Goudvinkjes gevestigd van eigenaresse Priscilla. Priscilla is in september 2012 gestart als kinderdagverblijf in het wijkcentrum.

Het gebouw staat midden in de wijk en door het kleinschalige, persoonlijke karakter van het Thuishuis spreekt het ouders erg aan. Priscilla staat, net als alle andere Thuishuisondernemers, zelf op de groep waardoor het voor de kinderen en de ouders heel veilig en vertrouwd aanvoelt. Het voelt als een tweede thuis voor de kinderen.

Samen werken

Samen met de andere gebruikers van het wijkcentrum worden regelmatig activiteiten samen ondernomen. Zoals met de ouderensoos. 

Peuteropvang, VVE en BSO

Thuishuis De Goudvinkjes heeft sinds ze open is gegaan al diverse ontwikkelingen doorgemaakt. Inmiddels kunnen de ouders en kinderen er ook terecht voor peuteropvang en VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Met ingang van april 2016 is er ook Buitenschoolse opvang mogelijk. 

Thuishuizen in een wijkgebouw of multi-funtionele accomodatie

- Thuishuis de Goudvinkjes in Groningen
- Thuishuis Pompidoe in Kollumerpomp
- Thuishuis Blije Bende in Kimswerd
- Thuishuis Oh Gut oh Grut in Noordbroek
- Thuishuis de Bernebeam in Kollumerzwaag