U bent hier: Home / Eigen kinderopvang starten / Verschillende soorten Thuishuizen

Verschillende soorten Thuishuizen

Thuishuizen zijn er in 'soorten en maten', ieder Thuishuis is uniek en iedere Thuishuisondernemer is uniek. Dat maakt het runnen van je eigen kinderopvang zo leuk; je hebt veel vrijheid om jouw Thuishuis volgens jouw eigen visie op kinderen vorm te geven. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Samen maken we jouw droom waar...

Unieke kinderopvang

Bij Thuishuis zijn een groot aantal Thuishuisondernemers aangesloten die hun eigen kleinschalige kinderopvang runnen. Allemaal ondernemende mensen die op verschillende plekken, met verschillende achtergronden en met een verschillende visie hun droom van een eigen kleinschalige kinderopvang hebben vormgegeven, samen met het team en de andere ondernemers van Thuishuis.

Allemaal uniek. Kijk maar eens bij onderstaande voorbeelden.

 

kinderen drinken water.jpg

 

Thuishuizen in ontwikkeling

Thuishuizen zijn in ontwikkeling; er wordt jaarlijks bijgeschoold op verschillende onderwerpen en er zijn Thuishuizen die bedrijfsmatig een ontwikkeling doormaken, bijvoorbeeld:
- Een aantal Thuishuisondernemers zijn gestart als gastouder en zijn door gegroeid naar een kleinschalig kinderdagverblijf of kindercentrum.
- Er zijn ondernemers die klein zijn begonnen (max. 6 kinderen) en hebben, doordat er veel vraag is, het aantal beschikbare kindplaatsen verhoogd. Ze werken nu met max. 12 of 16 kinderen, met 2 groepen en/of met personeel.
- Er zijn Thuishuisondernemers die in gesprek zijn met scholen in hun dorp om samen een Integraal Kind Centrum te gaan vormen of een Brede School met een compleet aanbod van voorschoolse opvang, dagopvang, nachoolse opvang en peuteropvang in de school.
Dit is allemaal mogelijk bij ons.

 

Ondersteuning en advies door het team van stichting Thuishuis

Het team van Thuishuis ondersteunt bij de ontwikkeling die Thuishuizen doormaken door bijvoorbeeld:
  • aanwezig te zijn en te adviseren bij gesprekken met schooldirecties en/of besturen, gemeenten, directie van Zorgcentra of andere partijen;
  • te begeleiden bij de wet- en regelgeving als het gaat om het betrekken van een nieuwe locatie of ruimte;
  • samen de GGD-inspectie goed voor te bereiden omdat bij wijzigingen in bedrijfsvoering alle stukken (pedagogisch beleidsplan, informatieboekjes voor ouders, enz.) aangepast moeten worden en moeten voldoen aan de eisen vanuit de wet;
  • advies te geven over het werken met personeel als werkgever; hoe leid je dit in goede banen en welke mogelijkheden zijn er.

 

Samen zijn we sterk!

Kortom: in alle stadia van je eigen kinderopvang sta je er niet alleen voor maar is Thuishuis er om samen met je te kijken naar de mogelijkheden voor jouw Thuishuis.
Samen bouwen we aan jouw droom, samen zijn we sterk...

 

Wil je meer lezen over Thuishuis, ontvang het gratis magazine met inspirerende verhalen. 

                          Aanvragen Magazine

Deel op