U bent hier: Home / Eigen kinderopvang starten / Leergang Thuishuis starten

Leergang Thuishuis starten

Goed voorbereid starten met je een eigen kleinschalige kinderopvang

leergang Jessica met cursisten

Waarom deze leergang?

Je hebt al een kindgerichte opleiding en ervaring in de kinderopvang. Waarom zou je deze leergang doen? Omdat je in de leergang je ideeën vorm gaat geven onder deskundige begeleiding en veel zaken gaat voorbereiden die je nog nodig hebt bij het starten van je eigen kinderopvang. Zo start je goed voorbereid met je eigen kleinschalige kinderopvang.

Janny Ellen: "Iedere keer kom ik weer vol inspiratie en nieuwe kennis terug na een cursusdag. Daarnaast is het gewoon heel zinvol (maar ook gezellig), om samen dit traject te doorlopen. Goede, betrokken docenten die ieder vanuit hun eigen ervaring en discipline hun kennis met ons delen. Professioneel, zakelijk, maar ook met oog en oor voor de mens achter de ondernemer". Lees meer reacties...

De leergang bestaat uit vijf lesdagen, e-learningmodules, huiswerkopdrachten en een snuffelstage, allemaal onder begeleiding van deskundige docenten. De lesdagen vinden plaats in Groningen. De leergang duurt vijf maanden. 
Op vrijdag 5 april 2019 starten we weer met een nieuwe groep cursisten. Doe jij ook mee?  

Aanmelden leergang

Inhoud

Pedagogiek
Wat is jouw visie op de opvang van kinderen en hoe ga je dat in de praktijk brengen in jouw Thuishuis? Tijdens de lessen werk je aan het pedagogisch beleid voor je eigen Thuishuis. Aan het eind van de leergang beschik je over je eigen pedagogisch plan.  

Ondernemersvaardigheden
Je krijgt inzicht in wat je nodig hebt om je eigen kleinschalige kinderopvang te runnen. Je maakt een ondernemingsplan via een e-learning module en onderzoekt de mogelijkheden om grip op de markt te krijgen. Ook is er aandacht voor de financiële aspecten, vestigingseisen en vergunningen, belastingwetgeving en verzekeringen. Je sluit de leergang af met een goed doordacht ondernemersplan. 

Marketing, communicatie en PR
Je leert de wensen en behoeften van de klanten centraal te stellen door klantgericht te denken en te werken. Hoe zorg je dat klanten je vinden? Welke middelen gebruik je daarvoor en hoe zet je die effectief in? Je maakt o.a. een folder voor je Thuishuis en teksten voor je website. Er is veel aandacht voor social media en het gebruik van internet.

Sjablonen van Thuishuis en website
Je maakt kennis en leert werken met de huisstijl van Thuishuis. Ook leer je je eigen website beheren op basis van het format dat wij hebben ontwikkeld.

Praktijkdagen 
Onderdeel van de leergang zijn twee dagdelen praktijk bij een Thuishuis. Hierin krijg je een beeld van het reilen en zeilen in een Thuishuis en krijg je inzicht in het werk van een Thuishuisondernemer.

Kosten

Voor de leergang betaal je een eigen bijdrage van € 960,-. Hiervoor krijg je: de lesdagen,
e-learningmodules, individuele begeleiding bij je opdrachten, een kinder-EHBO certificaat (als je al een geldig Oranje Kruis kinder-EHBO certificaat krijg je  € 50 korting op de bijdrage voor de leergang), een eigen website, een starterspakket (briefpapier, enveloppen, visitekaartjes). Voor de boeken die bij de leergang horen betaal je ca. € 60,-. 

Ja ik doe mee!

Na het invullen van het aanmeldingsformulier nodigen wij je uit voor een persoonlijk gesprek. 

Aanmelden leergang

  

Leergang Jessica

Heb je vragen over de leergang?

Neem dan vrijblijvend contact op met Jessica Hoekstra 
050-5778005 of  j.hoekstra@thuishuis.infoDeel op