Veiligheidsregels, personenregister, toezicht door GGD

"Hoe vind ik mijn weg in de wet- en regelgeving?"

Nederland is een regeltjesland. En eigenlijk heeft Els daar een behoorlijke hekel aan. Ze heeft vaak nagedacht over haar eigen kinderdagverblijf. Toch komt het er niet van. Niet omdat ze niet al lang weet hoe haar kinderdagverblijf Takkie eruit zou zien. Want dat kan ze al wel dromen. Maar het blijft bij een droom omdat ze door de bomen het bos niet ziet. Het bos, of meer het woud aan regelgeving waar de kinderopvang mee te maken heeft. 

"Moet het hek nou wel of niet op slot?"

Als pedagogisch medewerker ontving Els regelmatig inspecteurs van de brandweer en de GGD. Van de een mocht het hek van de buitenspeelplaats beslist niet op slot, zodat je bij brand goed weg kon komen. Maar van de ander moest het hek juist wel op slot, omdat er anders peuters konden wegglippen. En dan had je nog de inspectie van de speeltoestellen en moest er een risico-inventarisatie gemaakt. Els is bang dat je met al die wetten en regels juist niet meer toe komt aan datgene waar je echt voor wilt staan: een veilige en gezellige plek waar ouders hun kinderen graag brengen.

Thuishuis wijst je de weg

We kunnen ons best voorstellen dat Els als een berg op ziet tegen alles wat ze als eigenaar van een kinderdagverblijf moet doen om aan alle wetten, regels en verordeningen te voldoen. Dat ze niet weet waar te beginnen en dat ze denkt, dat als ze gestart is, het einde zoek is... Wij kennen alle regels en blijven op de hoogte van iedere wijziging. We informeren starters en praten onze ondernemers bij over alle ontwikkelingen. Zodat Els en jij je weg vinden.

Wil je je droom waarmaken?

Wil jij, net als Els, niets liever dan starten met je eigen kinderopvang, maar zie je op tegen de administratieve rompslomp? Ligt je hart bij het werken met kinderen, maar bedenkt je hoofd steeds maar bezwaren waardoor je de stap naar ondernemerschap niet durft te zetten? 

Wij nemen je dàt werk uit handen waar je tegen op ziet. We helpen je bij de opstartfase èn daarna. Op onze website vind je uitgebreide informatie en natuurlijk kun je ons ook altijd bellen om jouw specifieke vragen voor te leggen. We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe jij jouw droom waar kunt maken.

Wil je meer lezen kijk op het starten van een kindercentrum, of maak een persoonlijke afspraak met ons.