Hoe ondernemend ben ik eigenlijk?

Een eigen bedrijf, past dat wel bij mij?

Joke heeft de afgelopen vijfentwintig jaar in loondienst gewerkt. Net als haar ouders, man, broers, zussen, vrienden en buren. Ze vond het soms best lastig om zich te schikken en niet altijd kon ze werken zoals ze zelf graag wilde. Maar vaak ook wel en weten dat je salaris en pensioen netjes geregeld zijn is toch ook wat waard? Met collega's om op te steunen en een leidinggevende die de verantwoording draagt: een gespreid bedje. Maar toch slaapt ze niet altijd meer lekker. De droom om zelf de regie te hebben houdt haar soms wakker.

"Samen ergens voor staan: dat zou ik toch missen!"

Iedere maandag begint Joke haar week met een kopje koffie met collega's. Fijn om even tijd voor elkaar te hebben en af te stemmen hoe ze de zorg voor de kinderen die aan hen zijn toevertrouwd zullen verdelen. Je collega's zijn niet je vrienden, maar je deelt veel en het jaarlijkse uitje is toch ook heel gezellig. Soms klikt het niet zo goed met een collega, maar daar probeert Joke zich niet al te veel van aan te trekken.

"Als zelfstandige ben je nooit vrij: daar is mijn man vast niet blij mee"

In haar vrije tijd werkt Joke graag in de tuin en in de weekenden maakt ze met haar man lange fietstochten. Ze heeft het idee dat ze dat misschien wel zou moeten opgeven als ze eigenaar wordt kinderopvang starten Joke buitenvan haar eigen Kindertuin. Want als de kinderen naar huis zijn moet er nog worden schoongemaakt, ligt de boekhouding te wachten en moeten er nog inkopen worden gedaan. Joke denkt dat ze het lastig gaat vinden de deur achter zich dicht te trekken. Voor je eigen kinderdagverblijf voel je je natuurlijk heel verantwoordelijk en de valkuil om aan het werk te blijven ligt dan op de loer.

Een Thuishuis kinderopvang: wel aan het roer, maar je staat er niet alleen voor.

Als jij ook meer vrijheid wilt om je werk zo in te richten als jij wilt, maar het fijn vindt om onderdeel te zijn van een geheel, ben je bij Thuishuis aan het goede adres. Onze formule biedt je vrijheid èn ondersteuning. Jij hebt zelf de regie, en je kunt rekenen op een team dat je werk uit handen neemt. Jij kunt zelf je personeel selecteren en aannemen of met een stagiair werken. En de andere Thuishuisondernemers vormen een netwerk, zodat je wel de kar trekt, maar niet steeds het wiel hoeft uit te vinden.

Wil je je droom waarmaken?

Wil jij, net als Joke, niets liever dan starten met je eigen kinderopvang, maar zie je op tegen de administratieve rompslomp? Ligt je hart bij het werken met kinderen, maar bedenkt je hoofd steeds maar bezwaren waardoor je de stap naar ondernemerschap niet durft te zetten?

Wij nemen je dàt werk uit handen waar je tegen op ziet. We helpen je bij de opstartfase èn daarna. Op onze website vind je uitgebreide informatie en natuurlijk kun je ons ook altijd bellen om jouw specifieke vragen voor te leggen. We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe jij jouw droom waar kunt maken.

Lees meer over welke steun je ontvangt, of maak een vrijblijvende afspraak met ons.