Een eigen kinderdagverblijf runnen, kan ik dat wel?

Margreet weet heel goed hoe zij kinderen een veilige en gezellige plek kan geven. En stiekem droomt ze wel eens van kinderopvang Mokeletief. Het oude station in haar dorp staat te huur en ze ziet de kinderen al met de neus tegen het raam staan om naar de trein te zwaaien. Haar eigen zoon, inmiddels bijna klaar met zijn middelbare school, sliep zelfs met zijn Duplotrein die hij liefkozend Mokeletief noemde...Maar als eigenaar van een kinderdagverblijf moet ze ook ouderbijdragen innen, investeringen plannen en een boekhouding voeren. Ze krijgt al hoofdpijn als ze eraan denkt.

Ik ben een kei met kinderen, maar administratie is echt niet mijn ding

Margreet

En waarom zouden ouders voor mijn kinderopvang kiezen? Ik word toch nooit gevonden tussen al die grote jongens.

In al die jaren bij verschillende kinderopvangorganisaties zag Margreet hoeveel werk er verzet werd om klanten te vinden en te binden. Een gelikte website, folders, advertenties, social media: alles werd ingezet om zichtbaar en aantrekkelijk te zijn. En alhoewel ze met veel plezier oude schoolvriendinnen op Facebook opzoekt, ziet ze zichzelf hier nog geen reclame maken. Ook al niet omdat ze het nou niet bepaald gemakkelijk vindt om hardop te zeggen waar ze goed in is. En als ze ziet hoe eenvoudig haar kinderen van alles op de computer doen, zakt de moed haar in de schoenen. 

Zelf een website bijhouden en daar is de hoofdpijn weer, alle administratie die  er bij komt kijken: in haar eentje kan ze dat niet allemaal overzien. 

Hulp bij administratieve zaken

Ondanks al haar ervaring is het lastig voor Margreet om weer een baan te vinden. En dat terwijl ze zo veel te bieden heeft. Wat zou het mooi zijn als ze haar eigen kinderopvang Mokeletief zou hebben, en tegelijkertijd hulp kan krijgen bij alle administratieve zaken. 

Margreet is beslist niet de enige die hier tegenaan loopt. Wanneer je al je aandacht wilt stoppen in jouw kinderdagverblijf blijft er te weinig tijd over voor alle administratie. Alleen al de wet- en regelgeving van kinderopvang die steeds weer verandert, en die je weer aan moet passen aan jouw specifieke situatie: dat is gewoonweg niet bij te houden.

Wil je je droom waarmaken?

Wil jij, net als Margreet, niets liever dan starten met je eigen kinderopvang, maar zie je op tegen de administratieve rompslomp? Ligt je hart bij het werken met kinderen, maar bedenkt je hoofd steeds maar bezwaren waardoor je de stap naar ondernemerschap niet durft te zetten?

Wij nemen je dàt werk uit handen waar je tegen op ziet. We helpen je bij de opstartfase èn daarna. Op onze website vind je uitgebreide informatie en natuurlijk kun je ons ook altijd bellen om jouw specifieke vragen voor te leggen. We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe jij jouw droom waar kunt maken.