Daarom ben ik aangesloten bij Stichting Thuishuis

Je kunt natuurlijk geheel zelfstandig je kinderopvang starten en runnen. Dat kunnen deze vrouwen ook. Toch hebben ze goede redenen om aangesloten te zijn bij Stichting Thuishuis. Lees hun reacties:

Marjolein Burger (Thuishuis Bambeloe in Blijham) 
"Na jarenlang werkzaam te zijn geweest op een kinderdagverblijf wilde ik heel graag een kinderopvang voor mezelf gaan beginnen. Via internet kwam ik terecht bij Stichting Thuishuis. Een organisatie die je ondersteunt en begeleidt bij het opzetten en runnen van je kinderopvang. Vanaf het begin wordt je goed begeleid, korte lijntjes als je vragen hebt en ze denken met je mee. Er komt veel bij kijken als je je eigen kinderopvang hebt, met alle wetgeving ed. Ze houden alles in de gaten en geven je een seintje als je iets moet aanpassen b.v. Door persoonlijke omstandigheden kon ik niet direct starten en ben door een zware tijd gegaan. In die tijd hebben ze mij heel erg geholpen en gesteund waar ik ze nog heel erg dankbaar voor ben!! En en nu alweer vier jaar een succesvol Thuishuis  Nooit een dag spijt van gehad!" 

Diana Drost  (Thuishuis Lievelijn in Wagenborgen)
“De uitstraling van Thuishuis vind ik professioneel, dus ook die van mijn eigen Thuishuis. Met het reclamebord, het briefpapier en de website ziet het er meteen heel echt en goed uit! In het begin, als je start, is de steun vanuit de organisatie heel fijn. Later is het iets minder nodig, maar ook dan word ik goed geholpen met vragen of problemen”. 

Nathalie Hollerman  (Thuishuis Doerak in Makkum)
“Je kunt altijd advies krijgen en het is een fijn gevoel dat er een organisatie achter je staat. Ik werk zelf veel op de groep en dat is druk. Dan is het heel fijn om ondersteuning te krijgen bij een heel aantal zaken”.

Nikla Roosken (Thuishuis Oh gut oh grut in Noordbroek)
"12,5 Jaar geleden heb ik gekozen om me aan te sluiten bij St. Thuishuis,  omdat het hele concept me zeer aansprak en ik het idee had dat ik me hierbij goed thuis zou voelen. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van dit besluit. Ik vond de opleiding heel goed, je leerde je medecursisten al goed kennen en had daardoor al een band opgebouwd met je toekomstige “collega’s”. Natuurlijk werk je niet samen, maar als er wat is zoek je contact met elkaar. Tijdens de bijscholingen en de Thuishuisdag(en) leer je de andere Thuishuisondernemers kennen. Vaak zijn bijscholingen in een Thuishuis  en met andere Thuishuisonderneemsters. Zodoende worden de bijscholingen toegespitst op kleine ondernemers en doordat je onderling zaken uitwisselt zeer toepasselijk. Bovendien zie je ook eens hoe een andere locatie eruit ziet, want ondanks dat het allemaal Thuishuizen zijn, er is geen locatie gelijk. Iedereen heeft zijn eigen ideeën/wensen uitgevoerd. Ook de band met de dames op kantoor is zeer warm. Ik mail of bel ze even en ze gaan het voor me uitzoeken of klaarmaken. Ze zorgen dat we bijscholingen kunnen volgen, we mogen ze zelf aanreiken of ze zoeken interessante workshops uit. Ze houden ons op de hoogte van de regel- en wetgeving en helpen ons met het uitvoeren van de nodige veranderingen. Kortom, ze staan nog net niet dag en nacht voor ons klaar, heel fijn. Ik ben heel erg blij dat ik deze stap toen genomen heb. Ik ben begonnen als gastouder, toen Thuishuis-gastouder en inmiddels alweer zo’n zeven jaar kindercentrum en zelfs met twee locaties. Het  KDV nog altijd bij ons aan huis en de BSO in het MFC gebouw in ons dorp" 

Cindy de Jonge (Thuishuis 't Oelenest) in Annen)
"Cindy voelt zich helemaal thuis bij de franchiseformule van Thuishuis. Ze is blij met de dienstverlening, de Facebook community waar ze dingen kan delen met andere ondernemers en de contacten op de Thuishuisdagen. "Ik ben goed in het opvangen van kinderen en de mensen van Thuishuis zijn goed in andere dingen. Zij houden de wet- en regelgeving bij en zorgen voor facturering. Zo kan ik me focussen op de kinderen en ben ik 's avonds ook echt vrij. Ik heb altijd iets om op terug te vallen en daar betaal ik graag mijn afdracht voor. Ik ben wel franchisenemer, maar 't Oelenest is mijn bedrijf!"  

Rachael Schrijver (Thuishuis Beregoed in Oude Pekela)
"Ik ben heel blij dat alle ontwikkelingen rondom kinderopvang nauwgezet door Stichting Thuishuis in de gaten gehouden worden. Ik laat me niet meer gek maken door alles wat in het nieuws komt. Berichten over b.v. minder geld voor de kinderopvang leg ik naast me neer. Ik kan erop vertrouwen dat ik tijdig en goed geinformeerd word en als ik vragen heb kan ik altijd terecht. Het team van Thuishuis wil je altijd bijstaan, het zijn schatten van mensen".  

Sietske van Dekken (Thuishuis Zeeparel in Anjum)
"De kinderen voelen zich helemaal thuis in mijn Thuishuis Zeeparel, en zo voel ik me thuis bij Stichting Thuishuis. Het zijn lieve vrouwen die je heel goed helpen".