Het Ondernemersplan

Het schrijven van een ondernemersplan is de rode draad in de lessen die Angela van Eijden geeft tijdens de leergang. Natuurlijk komen alle ondernemersvaardigheden aan bod. Met voorbeelden uit de praktijk laat Angela zien hoe andere, grote, ondernemers hun product aan de man of vrouw brengen. Hoe bepalen de Margriet, Libelle en Flair wat hun doelgroep is en hoe bereiken ze die? De meeste deelnemers aan de leergang hebben zich nooit met marketing bezig gehouden. Maar als zij hun Thuishuis tot een succes willen maken, zullen zij hier toch over moeten nadenken.

Marktonderzoek

Het lukt Angela altijd wel om met veel enthousiasme en aansluitend bij de praktijk de knop om te krijgen. Om te weten of er behoefte is aan een kleinschalige kinderopvang in het dorp of de buurt waar ze willen starten, doen de toekomstig ondernemers eerst een marktonderzoek.

Een plan waarmee je naar de bank kunt

Naast marketing is er aandacht voor het bepalen van prijzen, de verzekeringen die je moet afsluiten en hoe je privé en zakelijke financiën moet scheiden. "In mijn lessen zet ik de punten op de i. In de e-learning zijn ze al gestart met het maken van hun ondernemingsplan. Ik help ze het format, dat we hiervoor hebben ontwikkeld, zo in te vullen dat het echt hun ondernemingsplan is. Een plan dat voldoet aan alle eisen en waarmee ze, als dat nodig is, naar de bank kunnen".