Gastouder worden

Het gastouderschap

  • Ben je communicatief vaardig? 
  • Beschik je over ondernemers- en sociale vaardigheden? 
  • Beheers je de Nederlandse taal goed? 
  • Heb je een pedagogische opleiding afgerond en vind je het leuk om met kinderen te werken?


Kun jij alle vragen met 'ja' beantwoorden? Dan zou jij de perfecte gastouder kunnen zijn!

Een gastouder is iemand die in of bij haar huis kinderen opvangt. Het gaat hier meestal om een klein groepje kinderen die worden opgevangen. Gastouderopvang lijkt eigenlijk veel op een kinderdagverblijf alleen dan wat kleinschaliger.

In plaats van het gastouderschap, kun je er ook voor kiezen om je eigen kinderdagverblijf op te starten. Een groot voordeel is dat je er niet alleen voor staat, je kunt personeel aannemen. Als je even iets niet weet, naar de dokter moet of op vakantie gaat, is er altijd iemand die voor je kan invallen of je kan helpen.

Bij Thuishuis kunnen we je helpen met het opstarten van een kinderdagverblijf. We nemen je veel werk uit handen en zo kun jij je bezig houden met hetgeen waar jouw passie ligt; de kinderen. Wij doen de administratie, huisbezoeken, bieden pedagogische ondersteuning en houden de wet- en regelgeving bij. We bieden contactdagen, een korte leergang en jaarlijkse bijscholingen. Op deze manier kun je zelfstandiger werken en doe je ook je eigen werving.

Kortom, wanneer je een kinderdagverblijf opstart met hulp van Thuishuis, sta je er nooit alleen voor. Tegelijkertijd ben je zelfstandig en bied je kwaliteit!

Meer informatie over gastouderopvang.