Een parel van een Thuishuis

Sietske van Dekken gebruikte haar spaargeld om speelgoed, kinderboeken en meubeltjes aan te schaffen. Haar klasgenoten vonden het maar vreemd. "Dat lukt je nooit" kreeg ze te horen, toen ze nog tijdens haar opleiding al plannen maakte voor haar eigen Thuishuis. Gelukkig liet Sietske zich niet ontmoedigen. Bij Thuishuis Zeeparel aan de Friese Waddenkust lopen inmiddels leerlingen van haar oude school stage. En komen haar docenten van nog maar een paar jaar geleden voor stagegesprekken naar Anjum.

De jongste Thuishuisondernemer

Er is niets mis met de vindbaarheid van Thuishuis op internet. Sietske zat in het laatste jaar van haar SPW opleiding en wist dat het wel eens lastig zou kunnen worden een baan te vinden. Misschien moesten de spullen, waarmee haar slaapkamer inmiddels vol stond, toch maar hun weg vinden naar haar eigen kinderopvang. Ze typte op Google 'kinderopvang beginnen' in en kwam zo op de site van Stichting Thuishuis. De franchiseformule sprak haar meteen aan, maar er leek een kleine hindernis te zijn. Thuishuisondernemers kunnen in principe vanaf hun 23ste terecht op de leergang en Sietske was nog maar 22 jaar. Gelukkig zagen ze bij Thuishuis haar drive en dus was ze van harte welkom. Met haar SPW diploma op zak begon ze gelijk na de zomervakantie: de eerste stap op weg naar het verwezenlijken van een droom die ze stiekem al langer had. Haar ondernemende karakter heeft Sietske niet van een vreemde. Haar ouders hebben een eigen bedrijf gehad en steunden hun dochter in haar ambitie. En zo werd Sietske de jongste Thuishuisondernemer.

"Ik zet gewoon door"
 

De klasgenoten van toen hebben in veel gevallen nog geen werk. Misschien zouden sommigen wel willen, maar zij durven de stap naar een eigen bedrijf (nog) niet te zetten. Sietske was veel jonger dan de vrouwen met w

ie zij de leergang van Thuishuis volgde en had nog helemaal geen ervaring. "Vroeger was ik best onzeker en ik vond het dus wel spannend om naar de leergang te gaan. Ik wist door mijn opleiding natuurlijk al wel veel, maar een pedagogisch plan en een ondernemingsplan schrijven was allemaal nieuw voor mij. Maar met goede hulp lukte het me wel. Ik dacht 'Ik zet gewoon door'." Al tijdens de leergang ging Sietske op pad om te peilen of er in Anjum vraag was naar kinderopvang. Ze werkte al als oppas bij verschillende gezinnen en wist dat er veel jonge ouders in Anjum wonen. Bij de sup

ermarkt sprak ze vaders en moeders aan om te vragen of zij hun kind naar haar Thuishuis zouden brengen. De animo 

was er, nu nog een geschikte locatie… Die kwam er toen de peuterspeelzaal verkaste naar de basisschool. Met wat kleine aanpassingen kon Sietske hier Thuishuis Zeeparel openen: opvang voor kinderen van 0-12, ook tussen de middag. Ouders wisten haar snel te vinden en inmiddels heeft Sietske drie pedagogisch 
medewerkers in dienst en zijn er twee stagiaires.

Fries als voertaal

Op Zeeparel is, net als bij de meeste kinderen thuis, het Fries de voertaal. Sietske vindt het fijn dat ze ook hierin haar eigen koers kan varen. Als ze een thema heeft bedacht, kan ze bij het Sintrum Frysktalige Berneopfang boekjes en ander materiaal opvragen. Boekjes, liedjes en kleurplaten met Tomke in de hoofdrol; een vrolijk (getekend) kind. Of bern… Sietske vindt het heel opvallend dat kinderen in hun fantasiespel juist vaak Nederlands gaan praten. Dan spelen ze ook letterlijk een rol.

Anjum kleurt roze en geel

Veel van de ouders zijn voor hun werk nogal wat reistijd kwijt. En dus gaat Zeeparel iedere dag al om 6.30 uur open en kunnen ouders hun kind tot 18.00 uur ophalen. Maar over niet al te lange tijd niet meer bij de oude peuterspeelzaal midden in het dorp. Anjum krijgt een Multi Functioneel Centrum, waar behalve de huisarts ook Thuishuis Zeeparel gehuisvest wordt. En de NAM, die hier met zestig personeelsleden kantoren gaat vullen. Sommige NAM medewerkers hebben al bij Sietske genformeerd naar kinderopvangplaatsen. Sietske is blij dat ze in zo'n korte tijd al zo'n goede naam heeft opgebouwd. Maar ze kiest er heel bewust voor om niet nog groter te worden. De kleinschaligheid en de mogelijkheid om voor veel zaken een beroep op het team van Thuishuis te kunnen doen passen bij haar. Zo wil ze ondernemen. Bij de bouwplannen wist ze ook als jonge ondernemer haar mannetje te staan. Ze krijgt straks een prachtige nieuwe locatie, waar ze niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Doordat ze veel mensen om zich heen heeft, die haar graag helpen bij bijvoorbeeld het installeren van de keuken, wist ze een relatief lage huurprijs te bedingen. Anjum is blij met Thuishuis Zeeparel en Sietske is blij met Anjum. Ze doet dan ook graag wat terug en sponsort het eerste elftal van de plaatselijke voetbalclub en het muziekkorps. Het roze en geel van Thuishuis vallen goed op: op vlaggen, in het plaatselijke krantje en straks op de bedrijfskleren. Sietske en haar medewerkers kunnen dan met de bolderkar herkenbaar op pad om kinderen van school te halen of een tochtje naar het bos te maken.

"Kinderen zijn kostbaar, net als parels"

"Kinderen zijn kostbaar, net als parels. Als je Thuishuis zo vlak bij de zee staat is Zeeparel dus de perfecte naam." Sietske spreekt met heel veel liefde over de kinderen en haar werk. Dat voelen ook de ouders van de inmiddels 40 kinderen die ze opvangt. En dus brengen ze hun kinderen graag naar het Thuishuis. Zo thuis als de kinderen zich voelen bij Sietske en haar team, zo thuis voelt zij zich bij Stichting Thuishuis. "Het zijn lieve vrouwen die je heel goed helpen."

Wil je een kleinschalige kinderopvang starten en wil je hier graag hulp bij? Kom dan naar de vrijblijvende informatieavond.

Wil je meer lezen over het starten van je eigen kinderopvang?
Ontvang het gratis magazine. Vraag het hier aan en het komt meteen naar je toe.